Pisanje sadržaja za web

Pisanje sadržaja za web

Pisanje sadržaja za web koji je dobar i unikatan je od najveće važnosti za uspeh vašeg sajta ili bloga.

Kreiranje sadržaja je jako bitan segment za svaki web sajt, internet stranicu. Postoji više oblika pisanja sadržaja postova ili članaka za web. Sa jedne strane imamo kreiranje sadržaja za firme i sve vrste biznisa a sa druge strane imamo blog. Blog je vrsta internet stranice koja ima crtu pripovedačkog karaktera ( story telling ).

OK, imate firmu , neke proizvode i usluge. To treba preneti na papir, tj., na web. Ali kako?

PISANJE SADRŽAJA ZA WEB IMA SVOJA PRAVILA

Pri kreiranju sadržaja za firme trebaju biti obuhvaćene sve delatnosti ili kategorije kojima se jedna firma bavi. To su na prvom mestu servisi ili usluge koje firma nudi kao osnovnu delatnost. Tj., pisanje članaka za web sajt treba da obuhvati sve pojedinosti vaših usluga ili proizvoda. Često po sajtovima viđate proizvode koje bi voleli da kupite ali im nedostaje specifikacija i usled toga odustajete od kupovine. Jako je bitno i da odredite kome je namenjen taj web sadržaj, tj., koja je ciljna grupa kojoj se obraćate. I da li ta starosna grupa može da razume jezik na kome pišete. Da li je sadržaj pun stranih reči i izraza, strane terninologije koja samo zbunjuje itd.

Ako se firma bavi npr. knjigovodstvom, treba nabrojati najvažnije kategorije i za svaku od njih šta ta kategorija tačno nudi.Ne zaboravite da je danas jako velika konkurencija u svom oblastima na webu i da morate da se potrudite da privučete klijente. Zašto bi baš neko odabrao Vas i po čemu se Vi razlikujete od drugih iz vaše niše?

kreiranje sadržaja

KREIRANJE SADRŽAJA – FORMA

Dobro napisan članak, bilo da je u pitanju pisanje članaka za web sajt ili facebook stranicu ima ulogu da privuče potencijalnog kupca. Šta kupac traži. Kupac traži najbitnije informacije u vezi proizvoda ili usluge koja mu je potrebna. I ništa više. Ako od početka krenete da smarate posetioce pričom o vama, znajte da niste na dobrom putu. Kupce na prvom mestu ne zanima kako ste vi osnovani 1979. godine i ko su radnici te firme već ih zanima kvalitet proizvoda i njegova specifikacija.

Na našem primeru to bi izgledalo ovako.

KREIRANJE SADRŽAJA – SPECIFIKACIJA USLUGA

Mi smo kompanija koja pruža kompletna rešenja vašeg internet nastupa. Pored toga moramo izdvojiti naše najvažnije delatnosti kao što su
Izrada web sajtova
Izrada web dizajna sajta
– Redizajn web sajta
– Održavanje web sajta
– Popravka web sajta
– Editovanje web sajta
– Pisanje sadržaja za web
Optimizacija sajta za pretraživače
– Vođenje društvenih mreža Facebook, Instagram itd.
– Konsultacije u vezi izrade web sajta
– Tehnička podrška za web sajt ili stranicu

Klijent ili posetilac će tražiti jednu ili više usluga. Cena je jako bitna stavka i svude gde možete navedite je. Ne postoji mogućnost da se cena proizvoda uvek tačno prikaže ali zato možete neke cene postaviti okvirno. U našem slučaju bi naglasili da se cena izrade web sajta kreće već od 180 evra.

Kreiranje sadržaja za web blog

Kreiranje sadržaja za ovakvu web formu nije nimalo lako jer pre svega morate imati talenta, imati pripovedačkog duha u sebi. Dobar pripovedač mora čitaoce držati budnim sve vreme. Takođe se mora voditi računa o veličini kreiranog sadržaja jer ponekad predugačak tekt ume da smori publiku. I ovde moramo voditi računa koje ciljne grupe targetiramo. U svakom slučaju, ono što treba da postignemo je da izazovemo emocije kod čitalaca kako bi postigli veći autoritet i deljenje vašeg sadržaja po socijalnim mrežama i svim web stranicama.

Kreiranje sadržaja se pravi za ljude ali i za web pretraživače. Kada kreiramo neki sadržaj, prvenstveno se obraćamo ljudima. Ali i Google-u Bing-u i ostalim pretraživačima. Zašto? Iz prostog razloga što i pretraživači treba da razumeju na šta se odnosi vaš tekst i kome je taj tekst zapravo namenjen. Na osnovu određenog skupa pravila pretraživači donose odluku da li je određeni tekst validan za tu i tu delatnost.

Ukoliko ne znate napisati dobar sadržaj ili jednostavno nemate vremena, obratite nam se. Naši pisci za web ( copywriting ) će vam kreirat autentičan sadržaj, atraktivan za posetioce i validan po merilima google-a.

Onda šta čekate? Mi smo uvek spremni za pisanje tekstova.

061 / 80 50 769
By |2017-10-01T13:24:30+00:00October 1st, 2017|Pisanje sadržaja i članaka za web|0 Comments