SEO OPTIMIZACIJA SAJTA ZA GOOGLE

ŠTA JE SEO OPTIMIZACIJA I PREDNOSTI

seo optimizacija

SEO USLUGE POZICIONIRANJA WEB SAJTA NA GOOGLE

Naš primarni cilj je visoko pozicioniranje sajta na Google. Kao što verovatno neki od vas znaju, seo optimizacija nije zadatak koji se rešava preko noći. U igri je jako mnogo faktora koji utiču na poziciju vašeg sajta.

Verovatno ste čuli za ključne reči koje igraju neku ulogu u celoj priči. Ključne reči kojima se vrši pozicioniranje vaše web stranice samo su jedan od elemenata SEO marketinga.

Već nekoliko godina postoji fraza koja se vezuje za seo optimizaciju sajta. “Content is the king” ili sadržaj je kralj. U velikoj meri to jeste tačno ali bez dobre seo optimizacije i rada na content marketingu i učešću društvenih mreža, taj sadržaj bio bi mrtav.

Videli ste da vaša konkurencija ima dobro rangirane sajtove. Upravo ti sajtovi imaju iza sebe mesece / godine rada i truda na sadržaju, pažljivo odabranim ključnim rečima i social marketingu.

OPTIMIZACIJA SAJTA ZA PRETRAŽIVAČE

Za one koji ne znaju šta je seo optimizacija, seo optimizacija sajta za google i rangiranje sajtova nije samo jedan klik kojim neko pozicionira vaš sajt i posao je završen.

Seo optimizacija koju izvodimo na samom sajtu zasniva se na samom sadržaju, na pravilnom formiranju titlova i tagova, na pravilnom korišćenju ključnih reči i to umereno. Svaka prekomerna upotreba ključnih reči dovodi do penala od strane Google. Nije lako ponovo prepravljati sadržaj a nije lako ni čekati da Google odluči da vrednuje vaš sadržaj.

Seo tehnike koje sprovodimo van sajta uključuju content marketing ili marketing sadržaja vašeg sajta. Pored toga, jako veliku ulogu igraju i društvene mreže. Što je veći skor koji ostvarite na društvenim mrežama, to je veći rejting vašeg sajta.

Nezaobilazan faktor je i link building ili pojavljivanje linka vašeg sajta na web sajtovima koji se kotiraju visoko na Google. To je verovatno jedan od najtežih zadataka kako doći do kvalitetnih (backlinks) bek linkova.

Možete nas pozvati da napravimo analizu postojećeg stana vašeg stanja a samim tim se i dogovoriti za neophodne korake seo optimizacije vaše web prezentacije.