CENE IZRADE SAJTOVA

KOLIKO KOŠTA IZRADA WEB SAJTA?

Cena izrade sajtova ne može biti ista za sve vrste sajtova jer se sajtovi razlikuju po više osnova. Razlikuju se po funkcionalnosti , dizajnu , broju stranica itd. Takođe, jedna je cena koja se formira za standardnu web prezentaciju do 10 stranica a sasvim je druga cena za internet prodavnicu koja ima 100 ili više proizvoda.

U zavisnosti i od toga da li se sajt radi na nekom već gotovom CMS sistemu ( sistem za editovanje sadržaja ) ili se sajt radi kompletno od nule , dugačija je i cena.

Ako se pitate koliko košta izrada sata za oglase, sajtovi za prodaju automobila, online booking vaših apartmana, dating sajtovi i sl., možemo vam samo reći da takvi sajtovi spadaju u visoko budžetne sajtove jer takvi sajtovi se najčešće rade od nule.

Na ovoj stranici nećete naći definisan cenovnik samo za osnovne prezentacije jer je svaki projekat drugačiji pa je samim tim i drugačija cena za svaki novi projekat.

U nastojanju da radimo na edukaciji klijenata, smatramo da je ovaj tekst ovde jako poučan i da ćete shvatiti kolika bi mogla da bude cena izrade sajta u skladu sa vašim željama. Ali i mogućnostma.

Kako se uopšte definiše cena rada u IT industriji?

Cena izrade sajta zavisi na prvom mestu od utrošenog broja radnih sati na nekom projektu. Ako samo jedan web developer radi na vašem sajtu koji će biti na nekom od CMS sistema a bez dodatnih radova koji uključuju custom web development ( kao što su WordPress, Joomla, Drupal ), biće mu potrebno aproksimativno 4 dana da Vašu priču uobliči kao finalni proizvod. Tako da za cenu izrade sajta dobijamo računicu od okvirno 50 radnih sati koje kad se pomnože sa minnimalnom cenom rada programera koja bi u tom slučaju bila 20 eura, dobijamo cifru od 1000 eura za CMS template sajt.

S druge strane, ako ste ozbiljna firma koja vodi računa o svom ugledu i podizanju poslovanja na jedan višni nivo, moraćete izdvojiti više novca. Za ozbiljan poslovni web sajt nažalost nije dovoljna samo jedna osoba, već ceo tim mora biti uključen u projekat. A to znači da pored web dizajnera u celu priču moraju biti uključeni i backend programeri, seo stručnjaci i digital marketing tim na čelu sa Projekt menadžerom. Projekt menadžer je osoba koja rukovodi svim timovima i prati projektnu dokumentaciju od početka do kraja.

Ako imate firmu, trebalo bi da znate sledeće:

Svaka ozbiljna firma vrlo ozbiljno shvata značaj projektne dokumentacije gde je definisan izgled, najvažnije funkcionalnosti proizvoda, marketinški nastup pa čak i najmanje sitnice koje je klijent zahtevao.

Kako se za izradu svakog takvog projekta upošljava ceo tim stručnjaka a u boljem slučaju bar pola tima, cena izrade profesionalnog projekta zasniva se opet na utrošenom radu celokupnog tima. Iz čega proizilazi cena ne manja od 1000 eura čak i za manje zahtevne sajtove na WordPress-u.

Kada pričamo o izradi custom rešenja bilo da su prezentacionog tipa ili E-commerce rešenja prodaje, takav projekat zahteva još temeljnije pripreme jer se ceo projekat radi od nule, prateći i najsitnije detalje projektne dokumentacije. Takvi web sajtovi su generalno najbolja rešenja ali zahtevaju duže vremenske rokove i mnogo veći budžet.

Zašto odabrati nas?

Zašto da se odlučite za nas? Zato što smo UVEK uz vas i nakon izrade sajta. Zato što je u svaku izradu sajta uračunata BESPLATNA OBUKA da možete sami uređivati Vaš sajt ( dodavati nove stranice, vesti , galerije slike ili bilo koji drugi sadržaj na samo jedan klik ) i dogovor u vezi održavanja sajta, što znači da se mi brinemo o update-ovanju vašeg sistema i plaginova da budu ažurirani na vreme. Ovo je pogotovo važno iz razloga BEZBEDNOSTI sajta jer time smanjujemo mogućnost da vaš sajt bude hakovan. Zato što imamo povoljne cene izrade sajtova.  Da li je sve ovo dovoljno da se odlučite za nas ?

POŠALJITE UPIT ZA CENU IZRADE SAJTA

IZRADA SAJTA  – POŠALJITE UPIT ZA CENU

Za sve informacije u vezi cena ili cene izrade sajtova, koliko bi koštao takav i takav sajt, pošaljite nam zahtev sa preciznim informacijama, koja vrsta sajta je u pitanju.Ako je to web prodavnica, bar okvirno broj proizvoda, koje načine plaćanja želite na sajtu i sve što bi moglo doprineti boljem opisu prezentacije.Kad je web dizajn i njegova cena u pitanju, precizirajte da li želite i logo firme ili već posedujete logo. Da li želite lep ali osrednji dizajn, minimalistički ili unikatan.

Na taj način ćemo odmah znati šta želite i nećemo dodatno trošiti vreme na dodatna pitanja, prepiske mejlom i sl. Možete nas kontaktirati mejlom i putem telefona.

Za cenu izrade sajta je jako poželjno da nam pošaljete link ili linkove nekih sajtova koji vam se sviđaju… To ne moraju biti linkovi iz vaše branše jer jedan te isti dizajn može se uklopiti u više delatnosti.

Nemojte nam slati pitanja tipa KOLIKO KOŠTA IZRADA WEB SAJTA , KOLIKO KOŠTA WEB PRODAVNICA ili koja je cena za online šop ili pošto košta sajt. To bi bilo isto kao kad bi zvali auto dilera pa pitali koliko košta auto. Koji auto? Kad prodavac ima stotine auta na lageru.

IZRADA SAJTA CENA

U posebne aplikacije spadaju kalkulatori registracije vozila ili drugi kalkulatori, specijalne kontakt forme, online booking sistemi za rezervaciju smeštaja. Omogućavanje korisnicima da objavluju članke na vašem sajtu, sistemi za upload dokumenata, integracije sistema naplate domaćih banaka na vašim sajtovima i sve što nije navedeno u specifikaciji.

Cena izrade sajta ne podrazumeva izradu loga firme već se izrada loga definiše u dogovoru sa klijentom.

POŠALJITE UPIT ZA CENU IZRADE SAJTA
cene izrade sajtova

Ovde su navedeni samo osnovni paketi izrade sajtova.  Za više funkcionalnosti i custom dizajn, trebate nam poslati upit koji će sadržati specifikaciju projekta. Na pitanja tipa koliko bi koštao sajt takav i takav bez ikakvog objašnjenja ili specifikacije, ne odgovaramo.

Standard

36000RSDJednostavan dizajn
 • Full Responsive Web Design
 • Do 5 stranica
 • Kontakt forma
 • X
 • Osnovna SEO optimizacija

Premium

60000RSDJednostavan dizajn
 • Full Responsive Web Design
 • Do 10 stranica
 • Kontakt forma
 • Slajder na početnoj stranici
 • Osnovna SEO optimizacija

Gold

90000RSDNapredniji dizajn
 • Full Responsive Web Design
 • Do 15 stranica
 • Kontakt forma
 • Slajder na početnoj stranici
 • Osnovna SEO optimizacija