Cena izrade sajta

Cena izrade sajta, hm? Velika većina ljudi u Srbiji polazi od toga koliko će me koštati izrada sajta, koja je cena izrade sajta. Umesto da se ovo pitate, razmišljajte o tome koliko vam jedan dobar web sajt može biti od koristi. Kada kupujete novi auto ili uplaćujete aramžman za letovanje u Grčkoj, ne pitate se koliko to košta već samo uplatite. Slažemo se da je vredno imati lepe uspomene sa mora ali isto tako morate ozbiljno voditi računa o najmoćnijem alatu na webu koji vam može doneti stotine letovanja. A taj alat upravo se zove web sajt.

Već desetak godina slušamo priče, daj mi napravi samo neki jeftin sajt, prijatelji su nam radili pa nisu napravili kako treba, komšijin mali nam je pravio sajt za 50,100 eura pa od toga nemamo ništa.

E upravo u tome grmu leži zec. Gotovo smo sigurni da ne postoji nešto što je skoro džabe ili jeftino a da je dobro i da služi svojoj svrsi. Zato kada se odlučite za izradu sajta, razmišljajte o tome kako ćete izgledati na internetu kad vam sajt urade amateri za 100 eura.

Izrada web sajta je ozbiljna stvar i tako i treba da se odnosite prema sajtu. Za funkcionalan web sajt koji je dobro pozicioniran na Google ne treba žaliti novac, jer će vam se taj isti sajt doneti jako mnogo kroz povrat sredstava ( ROI – Return Of Investment ) putem ostvarenih konverzija sa posetiocima. A putem konverzija ostvarujete prodaju vaše robe, usluga, čega god.

Život košta, koštaju i automobili, nekretnine. I sajtovi koštaju.

Sve u životu je relativno i promenljivo samo su živci i zdravlje najbitniji. Jednom kad ga izgubite, ne trebaju vam ni kola ni pare ni žene a tada se ponajmanje pitate koliko košta izrada sajta, koliko će mi trebati za seo optimizaciju, marketing društvene mreže itd.

U cilju sprečavanja prekomernog živciranja koje svakako utiče na zdravlje, savetujemo vam da dobro odmerite koga ćete uzeti o obzir za izvođača radova za izradu sajta. Da li ćete se odlučiti za izradu sajta po ceni od 100 eura koliko nudi komšijinm mali ili ćete odabrati ozbiljnu firmu koja može da ispuni vaše zahteve i da stoji iza vas? U svetu weba popričično ste sami ako iza vas ne stoji ozbiljna firma ili agencija koja će se i nadalje brinuti o vašem sajtu, o vašem pozicioniranju na Google, društvenim mrežama.

Koliko će me koštati izrada sajta? Ne brinite, konobar oma dođe 🙂

izrada sajta cena

Sad se malo zapitajte, kada odete na more pa sednete u neki fancy restoran na samoj obali mora gde vas samo jedan konobar služi čitavo veče a pritom slušate talase sa jedne a zrikavce iz borove šume sa druge strane. Koliko to košta? Koja je cena luksuza.

Cena izrade web sajta je da kažemo malo luksuzna stvar jer obuhvata jako mnogo web tehnologija a i dosta vremena koje web developeri treba da utroše da bi postigli dobre rezultate.

Cena izrade sajtova uglavnom zavisi od toga kakav je sajt u pitanju i koliko vremena treba da se određeni projekat napravi. Cena sajta uglavnom se formira na osnovu broja sati koji su potrebni da bi se određeni sajt realizovao.

Kada se sve to uzme u obzir, cena izrade jednog informativnog sajta biće onolika koliko vam je potrebno za letovanje u grčkoj na Tasosu za dvoje krajem jula, početkom avgusta. Ali postoji i dobra vest a ta je da koliko god platiti u Srbiji i kolika god da je cena izrade sajta, sve to će vas koštati barem duplo manje nego u Grčkoj, Švedskoj, Nemačkoj ili Americi.

Ili da preformulišemo. Cena izrade standardnog sajta zavisi od broja utrošenih sati dizajnera a prosečna cena izrade sajta je jednaka iznosu porodičnog letovanja u Grčkoj 2019.

Zato, samo opušteno, nemojte gledati na svaki dinar već gledajte ko može ispuniti vaša očekivanja jer… Izgubljeno vreme nikada ne možete nadoknaditi.