Kako biti prvi na Google?

SEO OPTIMIZACIJA STRANICE

Seo optimizacija stranice ili rangiranje sajta na Google u rezultatima pretrage je ono što svakog klijenta zanima. Google rangira web sajtove putem jako mnogo kriterijuma koji su sastavni deo Google algoritma.

Svaki klijent ima istu želju a to je da njegov sajt bude prvi na google ili bar na prvoj stranici Google-a. Ne mogu svi biti na prvoj stranici jer Google prikazuje svega 10-ak rezultata organske pretrage. Ostali broj prikaza je rezervisan za plaćene Google oglase ili Google Adwords.

Jedan od najtežih zadataka svakog web developer-a je upravo postići što bolju vidljivost neke web stranice. Pogotovo u oblastima gde je jako velika konkurencija, sadržaj sajta i celokupna seo optimizacija mora da nadmaši seo optimizaciju konkurencije.

Rangiranje sajta na Google ili dobra vidljivost sa velikim brojem poseta ne ostvaruje se preko noći. Potrebno je mnogo rada kako sa strane seo stručnjaka tako i sa strane klijenta, tj., vlasnika sajta.

Postoji određeni procenat klijenata koji žele biti dobro rangirani ali ne shvataju da i oni sami moraju uložiti malo truda kako bi njihov sadržaj bio validan za Google i atarktivan za posetioce.

Seo optimizacija stranice zavisi od dobrog sadržaja , dobrih naslova kao i opisa kojima će se pobediti konkurencija. Pored seo optimizacije na sajtu, potrebno je raditi i na marketingu putem jačanja društvenih mreža i dobijanja kvalitetnih backlinks ( bek linkova ).

Za oblasti u kojima vlada jako velika konkurencija, treba jako mnogo vremena da bi se postigli dobri rezultati. Nekad je potrebno 6 meseci a nekad i godina dana. To je jedini način da se dugo zadržite na željenoj poziciji nakon postizanja rezultata u organskoj pretrazi. Google adwords nije nikakvo rešenje sem ako imate jako veliki budžet kojim onda možete postići jako dobru vidljivost.

Moramo napomenuti da morate biti spremni na određena ulaganja a dobijeni rezultati će se višestruko isplatiti. Zato što je seo optimizacija web stranice   najefikasniji način da dođete do što bolje vidljivosti u Google i ostalim pretraživačima. To je ujedno i načim kako da dugo vremena ostanete u samom vrhu Google pretrage.

Ako čitate ovaj tekst , to znači da smo mi eksperti na polju seo optimizacije jer ste nas našli na prvoj stranici. To je dovoljan razlog da nam se javite da uradimo sve za vašu bolju vidljivost i mnogo više poseta na Vašem web sajtu.