SEO OPTIMIZACIJA SAJTA

Seo optimizacija sajta je složen proces koji zavisi od velikog broja činilaca. Seo optimizacija se ne dešava i ne završava preko noći već može da potraje i nekoliko meseci dok seo optimizacija ne postigne željeni rezultat.

Seo optimizacija sajta započinje izradom sajta pri čemu se mora voditi računa o validno pisanom html i css kodu. HTML i CSS čine izgled vašeg sajta. Sledeća jako bitna stvar je struktura H tagova pravilno raspoređenih po stranicama. Treća stvar je sadržaj vašeg sajta koji mora sadržati tematiku kojom se pozivaju ključne reči.

Seo optimizacija sajta se deli na on page i off page optimizaciju.

Sta je on page seo optimizacija sajta?

Seo optimizacija sajta ON PAGE podrazumeva sve radnje optimizacije koje se izvode na samom sajtu.

Sta je off page seo optimizacija ?

Off page seo optimizacija čini sve one radnje koje se vrše van sajta kao što su npr. izgradnja linkova, email marketing kampanje i sl.

seo optimizacija

 

Slika je šaljivog karaktera ali je rezultat u stvarnosti katastrofalan. Sigurno ne bi voleli da vaš sajt bude na drugoj, trećoj ili nekoj tamo 20-oj strani google-a.

Na sledećoj slici možete videti realan prikaz prosečne pretrage najvećeg broja korisnika. Šta je poenta pretrage u seo optimizaciji sajta?

Najveći broj korisnika Google-a neće otići dalje od prve strane pretrage. Daleko je manji broj onih koji otvore drugu stranicu a o ostalim da i ne pričamo.

seo optimizacija sajta google

Više o seo optimizaciji ovde.

NOVOSTI U SEO OPTIMIZACIJI ( Google Panda algoritam )

Od kako je Google promenio algoritam ( Panda 4 algoritam ) u načinu pretrage, mnogi sajtovi su pogođeni negativnim rezultatima. sajtovi koji su do juče bili kvalitetni zbog svog sadržaja, danas to više nisu. Jednostavno, Google je odlučio da uvede nove igrače u igru.

Pored starog ( backlinks ) , tu je i novi igrač po imenu društvene mreže.

Istraživanja su pokazala da samo web sajtovi sa jakim društvenim mrežama jako dobro stoje u rezultatima google pretrage. Najjače društvene mreže su Facebook, Google+, Linkedin, Instagram, Twitter.

Danas je bitno koliko ste zastupljeni na društvenim mrežama, koliko imate lajkova, šerova, pratilaca. Od velike je važnosti koliko pratioci šeruju vaše postove.

Seo optimizacija sajta je danas mnogo više od sređivanja stvari na sajtu. Internet marketing je preuzeo ulogu seo optimizacije koju danas zovemo Social Media Marketing.

Sa našim klijentima organizujemo konsultacije kako i na koji način ostvariti dobar nastup na društvenim mrežama. Od toga u velikoj meri tavisi posećenost sajta i kupovina vaših proizvoda ili usluga. Kreiramo kompletan marketinški pristup problematici i osmišljavanju kampanja na društvenim mrežama.

Pozovite nas da zajedno jačamo društvene mreže.